نکات مراقبتی پوست و مو

آیا لیزر در پریودی ضرر دارد؟

سوالات مربوط به لیزر در پریودی

با وجود مزایای بسیاری که لیزر موهای زائد دارد، برخی از خانم ها به اشتباه تصور می کنند که لیزر در پریودی باعث تاخیر در زمان قاعدگی می شود و همچنین ممکن است میزان خونریزی را تشدید کند. لیزر در پریودی موضوعی است که این روز ها سوال بسیاری از بانوان شده است. در این مطلب سعی می کنیم تا حدودی به سوالات مربوط به این موضوع پاسخ دهیم.

از آن جایی که مرتب شرکت کردن در جلسات لیزر در میزان نتیجه گیری آن بسیار موثر است، از این رو ممکن است برخی از جلسات لیزر درمانی با دوران قاعدگی شما تداخل داشته باشد. لیزر در زمان پریود به جز ناحیه بیکینی هیچ عوارضی به همراه ندارد و شما می توانید با خیال راحت جلسات لیزر درمانی خود را تکمیل کنید. اما بر خلاف ضرر نداشتن لیزر در دوران پریودی، انجام لیزر در بارداری توصیه نمی شود.

عادت ماهیانه هیچ گونه محدودیتی برای انجام لیزر ایجاد نمی کند اما پیشنهاد می کنیم جهت جلوگیری از حساسیت در ناحیه بیکینی از انجام لیزر در این قسمت خودداری کنید. استفاده از تامپون برای لیزر می تواند این محدودیت را برای افرادی که از این وسیله در زمان پریود خود بهره می برند، از بین ببرد. لیزر در زمان پریود با استفاده از تامپون در ناحیه بیکینی نیز قابل انجام است.

لیزر در پریودی و تاثیر لیزر بیکینی بر پریود

در پاسخ به سوال تاثیر لیزر بیکینی بر پریود باید به این نکته اشاره کنیم که طول موج لیزر کوتاه است و به هیچ عنوان قابلیت این را ندارد که در عمق پوست نفوذ کند و بر روی اندام های داخلی تاثیر نامطلوب بگذارد. همچنین طول موج کوتاه دستگاه لیزر نمی تواند عملکرد ارگان های بدن را تغییر دهد. هیچ گونه مدارک و شواهدی مبنی بر این که لیزر عارضه ی جدی بر روی اندام های درونی و چرخه قاعدگی گذاشته باشد، وجود ندارد.

عوارضی که ممکن است لیزر در پریودی ایجاد کند، شامل حساسیت، تورم و ملتهب شدن است. البته این عوارض موقتی است که پس از مدتی رفع خواهد شد. انجام لیزر در دوران پریودی منعی ندارد. لازم به ذکر است که هیچ گونه بی نظمی به قاعدگی بر اثر لیزر در بیکینی ثبت نشده است. لیزر در هنگام پریود باعث هیچ گونه تغییر در هورمون های زنانه نخواهد شد. هر بی نظمی که افراد پس از لیزر تجربه کنند، ممکن است به علت تاثیر استرس بر روی هورمون ها باشد.

لیزر صورت در دوران پریودی

از دیگر قسمت های بدن که خانم ها نگران تاثیر پریودی در لیزر کردن آن هستند، صورت است. لیزر صورت در دوران پریودی هیچ گونه اختلال در هورمون ها ایجاد نخواهد کرد و شما می توانید با آسودگی خاطر در این زمان موهای زائد صورت خود را لیزر کنید.

لیزر در هنگام پریود ممکن است با درد بیشتری همراه باشد. البته در این دوران میزان گردش خون در بدن افزایش پیدا می کند و همچنین هورمون ها در بدن تغییر می کنند. این مسئله میزان تحمل خانم ها را کاهش می دهد. همین موضوع باعث می شود هنگام لیزر درد بیشتری احساس کنند. بنابراین لیزر در پریودی با درد بیشتری همراه خواهد بود و بانوان بایستی قبل از انجام لیزر درمانی در این زمان به این مسئله توجه کنند.

نکته دیگری که در ارتباط با لیزر صورت در دوران پریودی وجود دارد، این است که بهتر است این کار را در فصول سرد سال انجام دهید؛ چرا که در هنگام گرمای هوا به علت تعریق، احتمال سوزش پوست در حالت عادی وجود خواهد داشت و لیزر می تواند درصد آن را افزایش دهد.

لیزر در پریودی و استفاده از تامپون برای لیزر

استفاده از تامپون امروزه در میان بانوان افزایش پیدا کرده است. این روزها خانم ها ترجیح می دهند به جای استفاده از نوار بهداشتی و پد، از تامپون های مخصوص استفاده کنند. تامپون نسبت به نوار بهداشتی مزایای بیشتری دارد. تامپون جای کم تری می گیرد و حمل و نقل آن راحت تر است. در هنگام ورزش نیز به راحتی می توان از آن استفاده کرد. مزیت دیگر استفاده از تامپون برای لیزر در پریودی است. اگر قصد دارید جلسات لیزر درمانی خود را به صورت کامل انجام دهید، می توانید با استفاده از تامپون قاعدگی، این کار را انجام دهید.

لیزر در پریودی و افزایش حساسیت پوست

همان طور که در قسمت های قبل این مطلب اشاره کردیم، به علت افزایش جریان خون بدن در زمان پریودی، تحمل درد در بانوان به همان میزان کاهش پیدا کرده و امکان  افزایش حساسیت پوست وجود دارد. این مسئله چندان در میان بانوان رایج نیست و تنها عده کمی از افراد با این مشکل مواجه می شوند.

این عده کم معمولا به دلیل کاهش آستانه تحمل درد در این دوران، با این افزایش حساسیت مواجه هستند. البته لازم به ذکر است که افرادی که در حالت عادی آستانه تحمل درد پایینی دارند، در زمان پریودی با درد بیشتری مواجه خواهند شد. افزایش حساسیت پوست به دنبال انجام لیزر در زمان پریود کاملا یک مسئله طبیعی است. پوست ممکن است قرمز، ملتهب و متورم شود اما این عوارض کاملا موقتی هستند و پس از مدتی از بین خواهند رفت.

آیا لیزر موهای زائد باعث از بین رفتن تخمک می شود؟

لیزر موهای زائد یک روش بسیار ایمن جهت از بین بردن موهای زائد بدن است و هیچ تاثیری بر باروری و تخمدان ها ندارد. نور لیزر معمولا متمرکز و قابل مشاهده است؛ از این رو به هیچ عنوان به درون بافت های عمیق پوست نفوذ نمی کند. در واقع انرژی حاصل از دستگاه های لیزر قابلیت این را ندارد که به لایه های مختلف پوست، چربی، عضله و .. برسد و بتواند خود را به تخمدان های بدن برساند. از این رو هیچ گونه آسیبی به تخمدان ها بر اثر لیزر نخواهد رسید.

البته این موضوع را در نظر داشته باشید که هیچ گونه مدرکی مبنی بر این که لیزر بر جنین تاثیرات منفی نمی گذارد، وجود ندارد. بنابراین اگر تصمیم به بارداری دارید، پیش از شروع لیزر درمانی با پزشک خود مشورت های لازم را انجام دهید اما لیزر در پریودی هیچ گونه عارضه و خطر جدی به همراه نخواهد داشت.

آیا لیزر در پریودی باعث ناباروری می شود؟

یکی از باورهای غلط در میان افراد، تاثیر لیزر در ناباروری است. برخی معتقدند لیزر در هنگام پریود به دلیل تاثیری که بر روی هورمون های زنانه می تواند بگذارد، باعث ناباروری خواهد شد، در حالی که این باور کاملا غلط است و لیزر موهای زائد در دوران پریودی به هیچ وجه باعث ناباروری نمی شود. میزان نفوذ اشعه های دستگاه لیزر تا حدی کم است که به اعضای داخلی بدن و تخمدان ها آسیبی نمی رساند و تنها رنگ دانه های موجود در فولیکول های مو را تحت تاثیر قرار خواهد داد؛ بنابراین لیزر در پریودی هیچ دلیلی بر ناباروری نخواهد بود.

یکی از دلایل اصلی توصیه به تاخیر لیزر در زمان پریود، وجود علائم پیش از قاعدگی یا همان PMS است. بانوانی که دچار علائم جسمی و روحی روانی این دوران می شوند، نمی توانند به راحتی درد و تحریک لیزر را تحمل کنند. حتی در برخی موارد، افرادی که علائم شدید تری دارند، ممکن است دارو مصرف کنند.

روش های کاهش علائم پیش از قاعدگی به هنگام لیزر در پریودی

همان گونه که اشاره کردیم بعضی از خانم ها به دلیل نوسانات هورمونی در دوران قبل از قاعدگی دچار علائم PMS می شوند. تغییراتی در سبک زندگی و همچنین اصلاح آن، تغییر رژیم غذایی و ورزش کردن می تواند از این علائم پیشگیری کند. از روش ها و توصیه هایی که جهت کاهش علائم قبل از قاعدگی می توانیم به آن اشاره کنیم، موارد زیر است:

لیزر در پریودی خود با درد بیشتری همراه است، به همین دلیل تلاش کنید از محرک های استرس زا دوری کنید. در دوران پیش از قاعدگی امکان دارد آستانه تحمل شما کاهش پیدا کند؛ از این رو تا جای ممکن از محرک های استرس زا مانند خواب ناکافی، بی برنامگی و مصرف زیاد کافئین دوری کنید.

تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی: ورزش روزانه به صورت منظم و رژیم غذایی متعادل بسیار می تواند بر روی بدن تاثیر بگذارد. همچنین قطع مصرف الکل و سیگار تاثیر قابل توجهی بر علائم پیش از قاعدگی خواهد داشت.

ثبت علائم پیش از قاعدگی: افرادی که از علائم آزاردهنده ای رنج می برند، می توانند با ثبت علائم خود از پزشک مشاور کمک بگیرند تا در صورت حاد بودن علائم، دارو مصرف کنند.

آیا لیزر در پریودی و لیزر ناحیه تناسلی باعث سرطان می شود؟

برخی از افراد در ارتباط با تاثیر لیزر بیکینی بر پریود دارای باورهای غلطی هستند. این افراد تصور می کنند لیزر ناحیه بیکینی ممکن است باعث بروز سرطان هایی چون سرطان رحم شود. لازم به ذکر است که نور لیزر تنها تا تا چهار میلی متر می تواند به پوست نفوذ کند و این باور کاملا غلط است. این اشعه ها نمی توانند بر روی اندام داخلی انسان تاثیری داشته باشد، پس لیزر در هنگام پریود نمی تواند به اندام های داخلی بدن آسیب برساند.

لیزر در واقع یک روش رایح برای از بین بردن موهای زائد است. این مطلب که از بین بردن موهای زائد با لیزر منجر به سرطان می شود و آیا لیزر موی زائد سرطان زاست، بی اساس است. لیزرها مخصوص این طراحی شده اند که از سلول های پوست عبور کنند و تنها فولیکول های مو را جهت از بین بردن، هدف قرار دهند. بنابراین لیزر در پریودی هیچ گونه دلیلی بر ایجاد سرطان نخواهد بود.

عوارض جانبی لیزر در پریودی

از جمله عوارض جانبی لیزر در زمان پریود می توان به مسائل زیر اشاره کرد:

برخی از افراد ممکن است دچار حساسیت های جزئی از جمله قرمزی، تورم و ملتهب شدن پوست به جهت لیزر در پریودی شوند. از  جمله عوارض دیگری که لیزر به همراه دارد، می توانیم به تغییر رنگ پوست اشاره کنیم. این احتمال وجود دارد قسمت های لیزر شده دستخوش تغییر در رنگدانه ها شود. قسمت های تیره تر، روشن تر و قسمت های روشن تر، تیره شوند.

جراحت در چشم: از آن جایی که چشم ها یکی از حساس ترین قسمت ها به شمار می روند، در هنگام لیزر حتما از عینک مخصوص جهت محافظت از چشم ها استفاده کنید. همچنین می توان از جمله عوارض احتمالی لیزر به پوسته پوسته شدن  و عفونت پوست اشاره کرد.

در ارتباط با ممنوع بودن لیزر برای گروهی از افراد می توانیم به کسانی که به تازگی سولار انجام داده اند، اشاره کنیم. به طور کلی تا مدت زمان 2 الی 3 ماه قبل و بعد از لیزر آفتاب نگیرید. این کار باعث افزایش لک و سوختگی می شود. اگر سوختگی در فرد رخ دهد، بهبود آن زمان بیشتری می برد.

تاثیر لیزر بیکینی بر پریود

لیزر بیکینی مزایای بسیاری دارد. لیزر در پریودی حتی می تواند در ناحیه بیکینی نیز انجام شود. از مزایای بیکینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

لیزر کردن هیچ نوع آسیبی به پوست واژن یا بافت های اطراف آن وارد نمی کند. همچنین به جوان سازی و روشن سازی این ناحیه کمک می کند. با انجام دادن لیزر بیکینی تقریبا 70 تا 90 درصد موهای زائد شما برای همیشه از بین می رود و در تمام مراحل و جلسات لیزر درمانی رویش موها کاهش پیدا می کند.

علاوه بر تمام این موارد لیزر بیکینی به از بین رفتن جوش های ناحیه تناسلی زیر پوستی نیز کمک می کند. لیزر موهای زائد در ناحیه بیکینی به دلیل تخریب فولیکول های مو بسیار کند رشد می کنند. همچنین موهایی که پس از شروع لیزر درمانی رشد می کنند، بسیار روشن تر و نازک تر هستند.

از جمله مزایای دیگر لیزر بیکینی می توانیم به این موضوع اشاره کنیم که این روش، یک روش مقرون به صرفه به شمار می رود و باعث صرفه جویی در زمان و انرژی شما می شود.

نکات پایانی لیزر در پریودی

در این مطلب تلاش کردیم به سوالات و ابهاماتی که در ارتباط با مسئله لیزر در پریودی وجود دارد پاسخ دهیم. همچنین به این نکات اشاره کردیم که لیزر در زمان پریود هیچ گونه خطری برای ناحیه تناسلی ندارد و هیچ گونه عارضه ای تخمدان ها را تهدید نخواهد کرد. علاوه بر این به این موضوع اشاره  کردیم که لیزر ناحیه تناسلی باعث ایجاد هیچ گونه سرطانی نخواهد شد. جهت شروع لیزر درمانی می توانید از طریق مراکز معتبر موجود در محل زندگی خود اقدام کنید. گذراندن جلسات لیزر درمانی به صورت کامل به اثر بخشی آن کمک شایانی خواهد کرد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا